Értékesítési kompetencia mátrix

Ha szeretnék kitölteni ezt a tesztet, jelentkezzen be, válassza ki a lap tetején található "Online tesztek" menüpontra kattintva. Ha a bejelentkezés után a teszt nem szerepel az Ön listájában, kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal. Amennyiben a teszt díjának fizetése folyamatban van, kérjük legyen türelemmel!


Rövid összefoglaló:
Minden munkakörhöz egyedi tulajdonságminták párosíthatóak: így van ez az értékesítő kollégák esetében is. Mivel azonban tevékenységkörök és munkahelyek között nem kis különbségek találhatóak, első körben érdemes behatárolni azokat a kompetenciákat, amelyek egy adott cég esetében szükségesek, illetve nélkülözhetetlenk ahhoz, hogy valaki eredményes sales tevékenységet folytasson.

Teljes összefoglaló:
Kérdőívünk alapján behatárolhatják azokat a kompetenciákat, amelyek nélkülözhetetlenek, amelyek jók, ha vannak, illetőleg amelyek szükségesek a hatékony értékesítés szempontjából. Az eredmények kiértékelése után pedig felállítható az a kompetenciamátrix, amely az adott cégben az értékesítői csapat hatékonyságát és eredményességét biztosíthatja.

A mátrix elkészítése több célt szolgál. Egyrészt segít minket az új munkatársak kiválasztásában, másrészt pedig útmutatóul szolgál a képzések személyre szabottabbá, eredményesebbé tételében. A mátrix alapján ugyanis elkészíthetjük a csoportra, illetőleg munkakörre szabott kompetenciamérő tesztet, amely lehetővé teszi, hogy a képzésen csak azokat a kompetenciákat fejlesszük, amelyekre szükség van az adott csoportban, elkerülve ezzel a fölösleges köröket és a túlzott időigényességet.


Vissza az előző oldalra

HÍRLEVÉL | FACEBOOK
Consilium Humán Erőforrás Kft.
Ügyfélszolgálat: 1149. Budapest Angol u. 38. TÉRKÉP ITT
Telefon: 06-1-793-71-57 E-mail: info@consilium-hr.hu
Felnőttképzési engedély száma: E-000651/2014 | Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-56083/2012.,NAIH-56084/2012.
Honlap készítés: radírSoft. Online-marketing tanácsadás: Következő Opció Kft.